Арменска Апостолическа Православна Църква - Сурп Аствадзадзин - Русе

     Нашата църква

 Начало
 Нашата църква 
 Отец Дирайр
 Арменската  Литургия
 Галерия
 Църковно  настоятелство
 Новини
 Съобщения
 Любопитно
 Нашата история
 Контакти
 Полезни връзки
 Дарения
 Търсене  
 Аревиг       Календар

Май 2019
 
ПВ СЧП С Н
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 Организации в Русе

 АБД ХОМ
 Хоменътмен
 Парекордзаган
 ТФ Ахтамар
 АМО Севан
 Читалище ПолезноНовини
     
Стипендианти на ПАРЕКОРДЗАГАН в Русе
13 Януари 2012
 

 На 27 декември 2011 г. председателят на „Парекордзаган” клон Пловдив бе гост на Благотворителния стъюз в град Русе. За първи път от много години насам трима студенти от града получиха стипендии на „Парекордзаган”. Радостта  от срещата бе взаимна. Тя се състоя в читалище „Анжела Чакърян”. Сред грижливо подредените рафтове с книги и предразполагаща сърдечна атмосфера д-р Гаржарян, председател на Благотворителния съюз в град Русе, и тримата студенти Нуши, Лори и Аветис посрещнаха с усмивка г-н Чавушян и Хрипсиме Еринасян, отг. редактор на вестник „Парекордзагани Цайн”.

Те разговаряха за програмите на Благотворителния съюз, насочени към кариерното развитие на младите. Запознаха се със специалните инициативи, които ще подпомогнат за нови и по-реални възможности за реализация в избраните области на обучение.

Г-н Чавушян отчете възродената активност на клон Русе, което е факт благодарение на инициативите на д-р Бохос Гаржарян, избран за този пост на м. септември 2010 г. По негова точна преценка и препоръка бяха номинирани трима студенти, които са с много добър успех и активност в арменската общност в града и са одобрени от Образователния департамент на Централата в Ню Йорк.

„Не очаквах, че ще бъда одобрена за стипендиант на „Парекордзаган” – сподели импулсивно и с радост от случилото се Лориана.

Младите хора с внимание слушаха думите на г-н Чавушян, който ги посъветва активно да взаимодействат с председателя на клона д-р Гаржарян и ги поощри да продължават да бъдат близо до арменската общност в града.

Разговорите продължиха около предстоящите мероприятия на клон Русе, едно от които бе представянето през м. февруари 2012 г. на книгата на Хрант Динк „Два близки народа, два далечни съседа Армения - Турция”.

Младите стипендианти получиха подарък книгата на хрант Динк, последния брой на списанието на AGBU и брошура на „Парекордзаган” Европа.

Разделихме се с домакините, но за дълго запазихме техните усмивки и топлината, с която ни приеха.

В деня на арменския църковен празник, в който почитаме апостолите Бохос и Бедрос 27-ми декември, най-сърдечно поздравяваме д-р Бохос Гаржарян, председател на „Парекордзаган” клон Русе. Неговата фигура на неуморен радетел за просперитета на арменското общетсо в града надминава съвременния ръст на патриота, увлича и сближава с родолюбието си и други достойни арменци.

 

автор: Hayastan BgTeam
Няма намерени статий за търсения период.

  Избери още статии
 
    © 2006 АЦН - Русе