Арменска Апостолическа Православна Църква - Сурп Аствадзадзин - Русе

     Нашата църква

 Начало
 Нашата църква 
 Отец Дирайр
 Арменската  Литургия
 Галерия
 Църковно  настоятелство
 Новини
 Съобщения
 Любопитно
 Нашата история
 Контакти
 Полезни връзки
 Дарения
 Търсене  
 Аревиг       Календар

Май 2019
 
ПВ СЧП С Н
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 Организации в Русе

 АБД ХОМ
 Хоменътмен
 Парекордзаган
 ТФ Ахтамар
 АМО Севан
 Читалище ПолезноНовини
     
ОТЧЕТ НА ХОМ 2010-2012
19 Юни 2012
 

               „Хуманност, благотворителност, милосърдие, стремеж към просвет, мир, култура и защита на семейството. Обединени около тези идеи и чувства ние членовете на ХОМ – клон „Ани”– гр. Русе и през този двугодишен период работихме всеотдайно. Днес  е време да проследим хронологията на събитията.” Така започна отчетно-изборното събрание на АБД „ХОМ” водено от председателката му Мариам Терзиян. Мандатът на настоящото ръковдство започна на 12 юни 2010 г. и протече в светлината на 100 годишнината от създаването на АБД ХОМ. Подробен отчетен-доклад представи г-жа Терзиян за изминалите събития през изтеклите години 2010- 2012. В деловата част на събранието се представи отчетен доклад на ревизионната комисия, избра се ново ръководство и се приеха новите членове на организацията.

             Най- приятната част от времето бе посветена на тържеството на детската арменска градина „Карун ” по случай завършването на учебната година. Децата ни поднесоха стихчета и песнички на арменски език. Особено атрактивна и вълнуваща бе изненадата за всички присъстващи, за най-редовната, и сериозна посетителка на неделните занятия, а именно, вниманието, което се отдели на едно от децата. Лучия Саркисян, като една истинска „абитуриентка” получи от  Дигин Анахит Саркисян специално изготвена за случая Диплома за отлично усвояване на знанията по Арменски език и култура, както  и за изключително възпитание и обноски. Успех на Лучия, която ще бъде първокласничка, а на останалите деца,  желание и постоянство в занимания по арменски език.

Скъпи родители, не пропускайте възможността децата Ви да посещават занятията по майчиния ни език в Неделната арменска детска градина, духа и атмосферата се запечатват в техните сърца завинаги, а познанията са основата, която ще съхрани и запази традицията, както и бъдещето на арменското начало. Това е ключа към непреходността на нашата, арменска бит и култура във времето.

Весела лятна ваканция, много усмивки и безгрижн игри на малките ни приятели.

 
  

автор: Марчела Саркисян
Няма намерени статий за търсения период.

  Избери още статии
 
    © 2006 АЦН - Русе