Арменска Апостолическа Православна Църква - Сурп Аствадзадзин - Русе

     Нашата църква

 Начало
 Нашата църква 
 Отец Дирайр
 Арменската  Литургия
 Галерия
 Църковно  настоятелство
 Новини
 Съобщения
 Любопитно
 Нашата история
 Контакти
 Полезни връзки
 Дарения
 Търсене  
 Аревиг       Календар

Май 2019
 
ПВ СЧП С Н
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 Организации в Русе

 АБД ХОМ
 Хоменътмен
 Парекордзаган
 ТФ Ахтамар
 АМО Севан
 Читалище ПолезноНовини
     
Призив за помощ
01 Април 2009
 

Призив за помощ !

 

Уважаеми сънародници,

 

 Църковното настоятелство при ААПЦ-Русе, работи  последователно за поддържането, подобряването и възстановяването на щетите, които времето неминуемо нанася на сградния фонд и имотите на църквата. По време на мандата си, ЦН изгради пристройката към сградата на църквата, възстанови и укрепи 2/3 от  северната каменна ограда, поднови пода в кухненското помещение на канцеларията, изгради помещенията в хранилището за дърва, инсталира новото газово-керамично отопление, на което всички много се радваме и много други задачи неизискващи особено голямо финансиране, но които в целостта си също ангажират средства.

 

Предстои да се довърши укрепването на северната ограда и изграждането на източната. Необходимо е да се възстанови пода на помещението в канцеларията, ползвано от детската градина, трябва да се ремонтира западната външна стена на канцеларията.

По повод на 400 годишнина от основаването на църквата ни, наложително е освежаването на интериора й. Не по-маловажно е да се довърши започнатото с пристройката, като я обзаведем с полагащите се олтар, реставрирани картини и ценни исторически предмети свързани с нашата църква.

 

За съжаление всички тези задачи са свързани със сериозни финансови средства, с които ЦН не разполага в момента. За да започне работа по кое да е от гореизброените задачи ЦН ще бъде осъдено на 2-годишно бездействие, докато се наберат необходимите за целта средства.

 

Ето защо Вашите дарения, ще дадат възможност на ЦН да преодолее двете години на принудително бездействие и своевременно да извърши крайно наложителните строително-възстановителни работи.

 

ЦН осъзнава много ясно, че в днешно време е много трудно и сложно да се направи дарение дори и за такава благородна кауза, каквато е ААПЦ- Русе. За това, ЦН е готово дори, разчитайки на приходите си, да възстанови вложените от кредиторите средства, в рамките на три календарни години. За желаещите да подпомогнат църквата по този начин е подготвен специален договор.

 

Цел на ЦН е да се съберат около 10 000 лв, с които, да се започнат планираните задачи.

Регулярното, ежемесечно погасяване ще възстанови тези средства, така че, да има средства за финансиране и за втората година. Повторението на тази процедура ще възстанови в края на третата година окончателно средствата на кредитодателите.

 

Вашите дарения може да пращате на банкови сметки:

 

BG 06 STSA 93000006356974                      -           в лева

BG 64 STSA 93000016890227                      -           в долари

IBAN:  STSABGSF ,

или да ги внасяте в касата на ЦН.

 

Лице за контакт: г-жа Сирануш Екмекджиян – тел.: 0899 022241

 

 

Уважаеми сънародници, силно се надяваме и разчитаме на Вашето разбиране и родолюбие. Очакваме с уважение Вашето дарение за осъществяването на тази инициатива!

 

 

 

ЦН при ААПЦ – Русе

Председател 

 

Бохос Шамлиян

 

автор: Б.Шамлиян
Няма намерени статий за търсения период.

  Избери още статии
 
    © 2006 АЦН - Русе